A napelemes rendszer a megbízható eszközökkel kezdődik

Egy napelemes rendszer jellemzően évtizedekre szóló beruházás. Az ügyfeleink részéről teljesen jogos elvárás, hogy olyan eszközöket szeretnének a pénzükért, amely legalább egy generációra megoldja az otthonuk energiaellátását. Szerencsére a technológia ezt már lehetővé teszi, megbízható és hosszú élettartamú termékek érhetőek el a piacon.

Az Energiatakarék szakértői folyamatosan figyelik a legfontosabb napelemes gyártók kínálatát, hogy mindig a legjobb minőséget tudjuk ajánlani ügyfeleinknek. A hangsúly legújabban az európai gyártású termékek irányába tolódott el. Ezek egyrészről tartósak és megbízhatóak, másrészről jellemzően ismert és stabil cégek állnak mögöttük, akik képesek lesznek akár egy-másfél évtized múlva is helytállni a garanciális vállalásaikért. Emellett az a szempont sem elhanyagolható, hogy a viszonylag közel gyártott eszközök rövidebb szállítási útvonalon jutnak el hozzánk, mint távol-keleti versenytársaik, így kevésbé terhelik a környezetünket.

Jelenleg a legtöbb ajánlatkérőnek a Fronius invertereit ajánljuk. Az osztrák cég gyártja többek között a piacon elérhető legjobb hibrid technológiát, ami ráadásul megfelelő műszaki háttérrel áramszünet idején is képes a teljes lakás áramellátást biztosítani – ha termelnek a napelemek vagy fel vannak töltve az akkumulátorok. A cég akár 20 év garanciát is vállal az inverterekre.

A napelempanelek közül nemrég jelent meg kínálatunkban az északolasz EXE Solar MARS modulcsaládja. A darabonként 380 W-os, 120 cellás, monokristályos napelempanel a jelenlegi legjobb technikai színvonalat képviseli kiemelkedően magas, 21%-os hatásfokkal. Az évtitzedes garancia szinte már alapvetés.

A panelek rögzítéséhez a német Würth alumínium tartószerkezeteit használjuk. A legszigorúbb szabványoknak megfelelő szerelvények gyakorlatilag minden forgalomban lévő panellel kompatibilisek, összeszerelésük gyors, élettartamuk pedig kiemelkedően hosszú.

Ezeknek a minőségi megoldásoknak köszönhetően ügyfeleinknek olyan napelemes rendszereket tudunk szállítani, amelyek nagyon sokáig megbízhatóan ellátják otthonukat megújuló energiával.