Hibrid csúcstechnológia: a Fronius Symo GEN24 PLUS inverter

Az Energiatakarék legújabb akciója keretében ajándék okosmérőt vagy backup-csatlakozószekrényt adunk a Fronius csúcstechnológiáját választó ügyfeleinknek. Az alábbiakban összefoglaljuk, mit tud ez a berendezés és miért érdemes ügyfeleinknek mellette döntenie.

Kezdjük a hibrid inverterek két legfontosabb előnyével a hagyományos analóg berendezésekkel szemben:

  • Lehetőséget kínál akkumulátor csatlakoztatására, amelynek segítségével a napelemek csúcsidőszaki termelését eltárolhatjuk és éjszaka vagy borult időben is a saját, megújuló energiánkat használhatjuk. Fronius Symo GEN24 PLUS-hoz három fázison 5-66 kW teljesítménytartományban telepíthető akku-pakk, méghozzá nemcsak a rendszer kiépítésekor, hanem akár utólag is.
  • PV-point csatlakozószekrény segítségével (ami az akció részeként ingyen kérhető az inverter mellé) áramkimaradás esetén 1 fázison, 16 amperen, 3,6 kW-ig biztosítja a folyamatos áramellátást. Akár akkumulátor nélkül is, ha éppen termel a napelemes rendszer.
  • Akkumulátorral együtt valódi, háromfázisú energiabiztosítást nyújt otthona számára. A piacon elérhető hibrid inverterek közül egyedüliként képes a rendszer teljes teljesítménytartományára kiterjedő backup energiaellátást biztosítani – a napelemek termelésének vagy az akkumulátorok kapacitásának erejéig.

További műszaki előnyök Fronius Symo GEN24 PLUS mellett:

  • BYD akkumulátorokkal 94%-os hatékonyságra képes, vagyis egész Európában ez a legmagasabb hatékonyságú rendszer. Már egy kisebb akkumulátorral is duplájára növelhető a közvetlenül, a szolgáltatói hálózat közbeiktatása nélkül felhasznált napenergia aránya a szokásos 30-40%-ról.
  • Az inverter három egyszerre termelő napelemmodultól működik, így tagoltabb tetőidom esetén is beépíthető és használható. A Dynamic Peak Manager hatékony árnyékkezelési megoldása az optimális működési pontot segít megtalálni.
  • A Fronius Smart Meterrel (ami ezúttal ingyen kérhető az akció részeként) teljes háztartási energiamenedzsment, építhető ki. A gyors, pontos és dinamikus betáplálás-szabályozással, a nagyobb fogyasztók monitorozásával és a webalkalmazáson keresztül elérhető részletes és átlátható fogyasztáselemzési adatokkal könnyen tervezhető és kézben tartható az ingatlan áramfelhasználása.
  • Az inverter négy digitális energiamenedzsment kimenettel rendelkezik, amelyekkel külső relék vezérelhetők. Szabályozható, hogy egyes fogyasztók csak akkor kapcsoljanak be, ha a napelemek megtermelik a szükséges energiatöbbletet. Emellett beállítható a minimum működési idő és prioritási sorrend, amelyekkel növelhető a háztartás önfogyasztása, vagyis a napelemekről közvetlenül felhasznált elektromos áram mennyisége.
  • Könnyen csatlakoztathatóak különféle otthonautomatizálási megoldások, például okosotthon-eszközök vagy villanyautó-töltők.
  • Aktív hűtésének köszönhetően jelentősen megnő az élettartama és a rendszer áramhozama egyaránt, ami kedvezően befolyásolja a napelemek megtérülési idejét.

Fronius Symo GEN24 PLUS a világ legfenntarthatóbb invertereinek egyike. A Fronius külső szakértő, a Fraunhofer Intézet bevonásával tesztelte egy éven keresztül a működését. Az életciklusának minden szakaszában kiváló értékelést kapott a beszerzéstől és a gyártáson át a használatig, sőt a hasznos élettartam végét követő hulladékkezelésig és újrahasznosításig. Ez a világ első invertere, amely független fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkezik. Ha további részletekre kíváncsi, ide kattintson.

Ne hagyja veszni az ajándék kiegészítőket és rendelje meg most napelemes rendszerét Fronius Symo GEN24 PLUS inverterrel. Kérjen ajánlatot, vagy keresse Energiatakarék szaktanácsadóját!