Egyéb tartozékok napelemekhez

A legapróbb részletekre is ügyelünk a napelemes rendszerek tervezése és telepítése során, ezért természetesen csak a legjobb tartozékokat használjuk. Igaz ez a napelemek tartószerkezetétől kezdve a szolárkábleken át az utolsó csavarig.

Ezek jelentős mértékben befolyásolják a napelem rendszerünk élettartamát, stabilitását, termelési hatékonyságát és biztonságos működését is. Komoly figyelmet fordítunk arra, hogy az általunk alkalmazott felső minőségi kategóriába tartozó napelem modulokból és inverterekből felépülő napelem rendszer minőségét, hatékonyságát tovább növeljük a beépített tartozékok kiváló minőségével.

Ezzel is biztosítjuk, hogy az ön hosszú távú befektetése valóban hosszú távon működhessen, méghozzá a legmagasabb hatásfokkal.

Napelem tartószerkezet

A tartószerkezet feladata a napelem modulok rendkívül hosszú időtartamra való stabil rögzítése akár magastetőre, akár lapostetőre, homlokzatra vagy talajra.

A Würth ZEBRA márkanév alatt forgalmazott napelem tartószerkezetek az abszolút csúcsminőséget képviselik, működés és élettartam tekintetében egyaránt. A 47 mm-es profilmagasság révén megfelelően merev tartószerkezetek építhetők, elfogadható költségek mellett.

GYORS
az előre gyártott innovatív „clik” rendszer segítségével az összeszerelés időtakarékos és egyszerű.

KOMPATIBILIS
a nagymértékben rugalmas és állítható elemeknek köszönhetően minden forgalomban levő napelemhez és tető típushoz alkalmazható.

HOSSZÚ ÉLETTARTAM
minden rendszerelem minőségi alumíniumból vagy rozsdamentes (A2) acélból készül, a tartós korrózió ellenállás garantált.

MAXIMÁLIS BIZTONSÁG
a rögzítési rendszer statikailag ellenőrzött, DIN 1055.

 


Szolárkábel

A naperőművek elterjedésével párhuzamosan, a speciális igénybevételek miatt (UV sugárzás, szélsőséges időjárás, állati kártevők stb.) jelent meg az igény, a szolár kábelek gyártására. Ezek a speciális kábelek az áramot termelő napelemek és inverterek villamos összekötését biztosítják. A napelemek által termelt egyenáram (DC) ezeken a kábeleken keresztül jut el az inverterekig.

Ezek a kábelek alkalmasak kültéri fektetésre mind a tetőkön, mind a földön, bár közvetlenül földbe nem fektethetők. A kábelek halogénmentes, lángálló és alacsony égési osztályúak, emiatt a kábelköpeny anyaga speciális, a fenti tulajdonságokkal rendelkező térhálósított, rugalmas műanyagból készül. A kábelek – gyakran ónozott rézvezetőit – kettős szigetelés védi.

 


Tűzvédelmi kapcsoló

A napelem modulok és az inverter között elhelyezett tűzvédelmi kapcsoló biztosítja a napelem rendszerek egyenáramú szakaszának (DC oldali) tűzeseti lekapcsolását. Ezáltal rövid idő alatt képes csökkenteni annak kockázatát, hogy épülettűz esetében az épületben tartózkodókat vagy a tűzoltókat a napelem rendszerből származó áramütés érje. Alkalmazása Tűzvédelmi Műszaki Irányelv vonatkozó előírásaiban foglalt esetekben kötelező. Ilyenkor ezt a rendszerelemet is tartalmazza a napelem rendszer.

 


Teljesítmény-optimalizáló

Az általunk alkalmazott teljesítmény-optimalizálók kifejezetten a SolarEdge inverterekhez lettek kifejlesztve. Az optimalizálók alkalmazása csökkent minden veszteséget, az árnyékolástól az eltérő tájoláson át a nem azonos modulok gyártási toleranciájáig, lehetővé téve a maximális területkihasználást biztosító rugalmas tervezést.

Ezáltal adott helyzetben egy egyszerű, optimalizáló nélkül üzemelő inverter alkalmazásához képest, akár 25%-kal nagyobb hozam is elérhető. Ezen felül az optimalizálók teszik lehetővé a napelem modulonkénti rendszerfelügyeletet és az egyedülálló tűzvédelmi biztonságot is, a DC oldali feszültség automatikus lekapcsolása által közvetlenül a napelemeken.