Podcast

Világos, mint a Nap! – egy podcast a napelemekről.

Szakértőink és vendégeink hétről-hétre aktuális témákról és a napelemtulajdonosokat vagy ilyen beruházást tervezőket foglalkoztató kérdésekről beszélgetnek röviden, közérthetően.
Adásaink videós formában megtalálhatóak a YouTube-on, valamint hanganyagként a Spotify, az Apple és a Google podcast csatornáin.
Az egyes epizódokat megtalálja ebben a menüpontban, de ha nem biztosan nem szeretne lemaradni semmiről, kattintson az alábbi ikonok valamelyikére és iratkozzon fel a Világos, mint a Nap! adásaira a kedvenc csatornáján. Az adások elkészítésben a Brocasterz Podcast stúdió volt a partnerünk.

 

3. adás – Bemutatkoznak az Energiatakarék szakértői

Ebben az epizódban bemutatkoznak az Energiatakarék szakértői: Ragoncza Ádám és Kujáni Péter. Mesélnek arról, hogy munkájuk során mindketten energiahatékony megoldásokkal foglalkoztak, és több közös projekt után döntöttek úgy, hogy Péter csatlakozik az Energiatakarékhoz.
Azonban nem elég csak beszélni arról, hogyan lehet környezetbarát módon építkezni, szakemberként jó példát is kell mutatni: mindketten olyan otthont álmodtak és valósítottak meg, amely ezeket az elveket követi.

Az adás elérhető a szokásos podcast-csatornáinkon:

    

2. adás – Energiamenedzsment és okos eszközök

Napelem telepítés előtt állsz? Összeszedtük azt a néhány fontos kérdést, amit mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz. Segítünk, hogy a kiválasztási folyamatban végén éppen azt a rendszert választ, amelyikre neked van szükséged. Arról is beszélünk, hogy mi a megoldás akkor, ha az ingatlanod még nem áll készen arra, hogy napelemet telepíts rá. A Világos, mint a nap! podcast második részében az Energiatakarék szakértőjét, Kujáni Pétert halljátok, aki Mattyasovszky Nórával beszélget.

Az adás elérhető a szokásos podcast-csatornáinkon:

    

1. adás – Eljött az igazság pillanata!

Szinte minden hétre van egy új hír, ami a napelempiacot érinti, és sokak szerint az elmúlt hónapok jogszabályváltozásai azt az üzenetet erősítették, hogy ma már nem érdemes ezt a megoldást választani. Sőt! Az is bánhatja a döntését, aki évekkel ezelőtt telepítette a rendszert. Az Energiatakarék szakértői máshogy gondolják – szerintük ugyanis most jött el az igazság pillanata, mert a rendszer már régen nem volt fenntartható, és megérett a helyzet a változásra. Ugyanakkor azt is mondják, hogy a napelem létjogosultsága nem változott, és nem megijedni kell, hanem rendet rakni a fejekben, mert a felelős energiagazdálkodás elsősorban ott és jó döntésekkel kezdődik. Ez itt a Világos Mint a nap podcast Ragoncza Ádámmal és Kujáni Péterrel, akiket Mattyasovszky Nóra kérdez.

Főbb témáink:

  • 1:40 – A napelemes kitáplálás és a szaldós elszámolás jelenlegi helyzete
  • 6:27 – Korábban sokan azért telepítettek napelemeket, mert akkor kvázi nem lesz villanyszámlájuk. Ez most megváltozik, de hogyan?
  • 8:57 – Megéri-e még belevágni a napelem telepítésbe, kifizetődik-e ez a befektetés? 10:53 – Miért tévhit az, hogy nem éri meg most napelemet telepíteni?
  • 14:13 – Segítség a döntéshez: a kalkulátor és az információk.
  • 15:05 – Egyáltalán miért kellett kivezetni a kitáplálás lehetőségét?
  • 16:52 – Milyen szemléletváltásra van szükség a mostani változások tükrében?
  • 18:41 – A változások bejelentése után hogyan nőtt meg a napelemet igénylők száma?
  • 21:37 – Lesz-e elég alapanyag a megnövekedett igények kielégítésére, és van-e erre elég szakember?
  • 23:59 – A bejelentések után volt-e pánik a napelemet igénylők között? Hogyan változott a napelem iránt igénylők száma?
  • 26:19 – Mit gondoljunk végig amikor napelem telepítés előtt állunk? Kinek, mikor lehet jó megoldás?

Hallgassa meg az adást podcast-csatornáinkon: