Az energiatakarékról

Egyik legkevésbé kihasznált, láthatatlan energiaforrásunk az a többlet, amely takarékossági intézkedésekkel szabadítható fel. Ez olcsó, biztonságos, és – megszokott túlfogyasztásunknak köszönhetően – mindenütt bőségesen rendelkezésünkre áll.

Energiatakarékosság

Előfordult már Önnel, hogy ha több pénze lett lecserélte az autóját? Esetleg költözött már nagyobb házba? Biztos vett LED TV-t is, nyáron talán klímával hűti az otthonát. A család bővülésével biztos kicsi lett a régi mosógép, a hűtő, tehát nagyobbat vett.

Kiszámolta, hogy összesen ez mennyi pénzébe kerül? Ha a berendezései működéséhez szükséges energiát napelem segítségével állítja elő, többé nem kell aggódnia az energiaköltségek miatt.


Energiapari változások

Előfordult már Önnel, hogy magasabb összegű csekket kapott, mint amire számított? Több volt a fogyasztása? Vagy a közműszolgáltató árat emelt? Ön szerint mindig ilyen alacsonyak lesznek a rezsiköltségek mint most? Vagy az erőművi beruházásokat valamiből ki is kell fizetni?

Ha nem akarja kitenni magát és családját az energiaipari változásoknak, döntse el Ön mennyi legyen a saját villamos energia díja. Én azt mondom, legyen 0 Ft! Ön mit mond? Napelemmel lehetséges a 0 Ft-os villanyszámla.


Bank, pénzügy

Van megtakarítása? Hol tartja a pénzét, bankban? Mennyit kamatozik most 0,5%, 1%?  Esetleg brókerekre bízta? Tényleg, látta a Wall Street Farkasa c. filmet? Nem érdekelné inkább egy olyan befektetés, ami évi 8%-ot kamatozik? Amivel havi 8.000,- Ft-ból 1.5 milliót csinálhat?

Gondolt már arra, hogy a pénzét megújuló energiába fektesse? Hogy saját erőműve legyen? Naperőműve?


Környezetvédelem

Ön szerint gyermekei milyen környezetben fognak felnőni? És az unokái? Ön milyen lépéseket tett idáig, hogy egy szebb, és tisztább környezetet hagyjon hátra utódai számára?

Ön szerint ha 100%-ban zöldenergiát termel azzal megóvja a környezetét?