Szolgáltatásaink: teljes körű napelem ügyintézés az egész országban

Biztosak vagyunk benne, hogy ön sem szereti a meglepetéseket!

Ezért komplex tervezéssel és ügyintézéssel tesszük lehetővé, hogy ön – minden szükséges információ birtokában – felelős döntést hozhasson napelemes beruházása során. Az igények felmérésétől, a napelemes rendszer ingyenes tervezésén, engedélyezésén át a napelemek telepítéséig és üzembe helyezéséig mindent ellátunk egy kézben.

Szakértőink az egész országban jelen vannak, így az ország bármelyik településéről kereshet minket.

Információ

Tájékoztatás

Szaktanácsadóink készséggel adnak tájékoztatást arról, hogy az önök által elképzelt napelemrendszer elemeinek és telepítésének nagyságrendileg mekkora lesz a költsége. Ez egy tájékoztató árat jelent, amit sokan napelem kalkulátor használatával oldanak meg. Azonban ez csak egy tényező a sok közül, ami egy ilyen napelemes beruházással jár.


Igényfelmérés

Ahhoz, hogy önnek mindenre kiterjedő válaszokat adhassunk a napelemes beruházását illetően, néhány dolgot kell tudnunk előzetesen. Ismernünk kell az alábbiakat:

 • a háztartás / vállalkozás jelenlegi fogyasztási adatait,
 • a fogyasztást későbbiekben befolyásoló tervezett változások, például tervezett szauna, elektromos autó töltése, stb.
 • a telepítés helyszínének alapvető jellemzőit,
 • a napelemrendszerrel kapcsolatos esztétikai és egyéb elvárásaikat.

Tervezés

Pontos tervet állítunk össze a napelemrendszerről. A tervet, a helyszín pontos tájolását, benapozási adatait is figyelembe véve készítjük. Ezen túl az esetleges további árnyékhatásokat is figyelembe vesszük, mint például kémény, tetőablak, fák lombja.

A térítésmentesen elkészített tervben megmutatjuk önnek a napelemrendszer

 • pontos elhelyezkedését, kiosztását három dimenziós vázlatterven,
 • teljesítményét,
 • várható éves termelését havi bontásban is,
 • megtérülési idejét, az elérhető megtakarítások összegét,
 • működési elvét, vázlatát, minden elemét paraméterekkel, fotókkal,
 • pontos árát.

Járulékos költségek

Fontos számunkra, hogy tisztában legyen minden lényeges részlettel, és ebbe beletartozik az is, hogy milyen további költségekkel kell számolnia. Az ügyintézéshez minden információt megadunk, így ön akkor sem marad magára, amikor olyan teendői vannak a telepítéssel kapcsolatban, amelyet nem velünk, hanem az áramszolgáltatóval kell intéznie. Ezekhez a fentieken túl, az elkészített dokumentációban pontosan megadjuk önnek

 • a beruházás megvalósításának teljes ütemtervét,
 • a Napelem rendszerhez szükséges hálózati csatlakozási teljesítményt,
 • ha szükséges, akkor a csatlakozási teljesítménybővítés nagyságrendjét és várható költségeit az áramszolgáltató felé,
 • a meglévő elektromos hálózatának esetleges szabványosítási igényét, várható anyagi terheit,
 • az ad-vesz mérő csere költségét, szintén az áramszolgáltató felé.

Szerződéskötés

Ajánlatunk és tervünk elfogadását követően az együttműködés feltételeit szerződésben rögzítjük. A szerződés érthetően és részletesen tartalmazza a beruházás feltételeit és lépéseit, így ön mindig pontosan tudni fogja, hogy mi a következő lépés. Szerződéskötés után önnek szükséges intézkednie a meglévő elektromos csatlakozási pont esetleg szükséges szabványosításával, bővítésével kapcsolatban, hogy ezek a körülmények ne akadályozhassák majd a telepítést, üzembe helyezést.


Engedélyezés

Projektvezető kollégáink az elfogadott árajánlat és a szerződés szerint előkészítik a beruházást és az illetékes áramszolgáltatótól bekérik a rendszerrel kapcsolatos Műszaki Gazdasági Tájékoztatót (MGT). Ennek megléte után az időközben elkészített engedélyezési dokumentációval azonnal beadjuk a csatlakozási engedélykérelmet is. Ezek megléte elengedhetetlen feltételei a rendszer telepítésének.


Egynapos telepítés

Ha az áramszolgáltató jóváhagyta a terveket, és a finanszírozás is biztosított, előre egyeztetett időpontban megkezdődik a telepítés, mely – 6 kW-os rendszerméretig – mindössze egyetlen napot vesz igénybe a helyszínen. Szükség esetén meg tudjuk oldani személyes találkozó nélkül is, vagyis érintésmentesen.


Bekapcsolás

A telepítést követően az áramszolgáltató lecseréli a meglévő villanyórát digitális ad-vesz mérőre és megkezdődhet a gondtalan zöldáram termelés. Önnek már csak az a dolga, hogy élvezze a napsütést.


+1 Rendszerellenőrzés

A beüzemelt rendszereket az önök külön megbízása esetén, távolról rendszeres időközönként monitorozzuk. Ez fontos lehet, mert ha esetleg előfordulna rendszermeghibásodás, leállás, azt a lehető leghamarabb észleljük, és el is hárítjuk az esetleg felmerült akadályokat. A távfelügyelet azért is előnyös, mert a rendszer működés közben nem ad jelzést magáról, sem hangja, sem fényjelei nincsenek.