Világos, mint a Nap! – indul az Energiatakarék podcastja

Új csatornát indítunk az Energiatakarék szakértőivel: mostantól heti rendszerességgel beszélgetünk a napelemekkel kapcsolatos újdonságokról, piaci és szabályozási változásokról és természetesen olyan dolgokról, amelyek minden napelemtulajdonost vagy a napelemvásárlást tervezőt érdekelhetnek.

Az első adásban rögtön egy rendkívül aktutális témával kezdünk: merre tovább napelemek? Szinte minden hétre van egy új hír, ami a napelempiacot érinti, és sokak szerint az elmúlt hónapok jogszabályváltozásai azt az üzenetet erősítették, hogy ma már nem érdemes ezt a megoldást választani. Sőt! Az is bánhatja a döntését, aki évekkel ezelőtt telepítette a rendszert. Mi ezt máshogy gondoljuk – szerintünk ugyanis most jött el az igazság pillanata, mert a rendszer már régen nem volt fenntartható, és megérett a helyzet a változásra. A napelem létjogosultsága nem változott, és nem megijedni kell, hanem rendet rakni a fejekben, mert a felelős energiagazdálkodás elsősorban ott és jó döntésekkel kezdődik. Egy napelemes rendszer várható élettartama legalább harminc év, ezalatt többször fognak változni a piaci és a szabályozási viszonyok. Ami viszont állandó: az otthon, magunknak megtermelt energia mindig a legolcsóbb marad.

A témáról Ragoncza Ádámmal és Kujáni Péterrel Mattyasovszky Nóra beszélgetett. A felvétel partnerünk, a Brocasterz Podcast Stúdió közreműködésével készült.

Az adás meghallgatható a Spotify és az Apple podcast csatornáin, valamint videós formában a YouTube-on.

Ha tetszett az adás és nem szeretne lemaradni a hetente jelentkező folytatásról, akkor kattintson a kedvenc csatornájára és iratkozzon fel!