Újdonság: Huawei hibrid inverterek a kínálatunkban

Az Energiatakarék szaktanácsadói folyamatosan figyelik a napelemes piac újdonságait, hogy a legkorszerűbb és legmegbízhatóbb eszközöket hozzuk el ügyfeleinknek. A nemzetközi trendek azt mutatják, hogy növekszik a hibrid megoldások népszerűsége, ezért egy újabb nagynevű gyártó, a Huawei hibrid termékével bővítettük a termékkínálatunkat.

A hagyományos és a hibrid inverterek között a legnagyobb különbség, hogy utóbbi képes akkumulátoros rendszereket kiszolgálni. Az elektromos eszközeink nem tudják mindig a napelemek által termelt energia 100%-át azonnal felhasználni. A többlettel valamit viszont kezdeni kell. A hagyományos inverterek betáplálják az elektromos hálózatba, ahonnan később vissza kell majd vásárolnunk. Például ha lemegy a nap és leállnak a napelemeink. A hibrid inverter viszont képes akkumulátorokba irányítani a többletet, ahonnan termelési hullámvölgyekben ki tudjuk nyerni, így nem szorulunk rá az áramszolgáltatóra.

A Huawei Fusion Solar egy középkategóriás, átlagos energiafogyasztás mellett lakossági célra tökéletesen alkalmas inverter. Kétféle napelempanel-tájolás kezelésére képes és ezeket optimalizálni is tudja. Vagyis ha néhány panel árnyékba kerül, akkor nem esik vissza az egész rendszer teljesítménye. A beépített wifi modul és a Huawei Power Meter segítségével folyamatosan ellenőrzihetőek és értékelhetőek a termelési adatok.

A hibrid invertereknek nem kötelező tartozéka az akkumulátor, de értelemszerűen ezekkel együtt lehet a képességeiket teljes egészében kihasználni. A Huawei Luna akkumulátorcsalád 5, 10 és 15 kW-os eszközöket kínál, amelyeket utólag is be lehet építeni.

Amennyiben akkumulátorokat és Huawei Backup Boxot is választ, akkor egy fázison (16 A, legfeljebb 3,3 kW) erejéig biztosítható otthona energiaellátása áramszünet esetén is. Sokan megfeledkeznek róla ugyani, hogy alapesetben áramszünetkor biztonsági okokból az inverter is lekapcsol. Azonban egy backup rendszer kiépítésével orvosolható a probléma és megoldható a legfontosabb eszközök szünetmentes áramellátása. Ebben a korábbi cikkünkben írtunk részletesen a backup megoldásokról.

Amennyiben többet szeretne megtudni a hibrid technológiáról és a Huawei Fusion Solar inverterekről, keresse szaktanácsadónkat.