Száz felett a pályázati nyerteseink száma

A héten a lebonyolító ÉMI Nonprofit Kft. elkezdte kiküldeni az értesítéseket a „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című, közkeletű nevén a 100%-os támogatású napelemes pályázat résztvevőinek.

A mai napig már száz ügyfelünk kapta meg a hivatalos levelet, valamennyiük támogatási kérelme megfelelt a meghatározott jogosultsági szempontoknak. Emellett eddig egyetlen pályázatot sem utasítottak el. A pontos támogatási összegről egy következő körben értesít a kiíró, de várakozásaink szerint mindenki meg fogja kapni az igényelt pénzt. Köszönhetően annak, hogy nemrég módosult a kiírás, a tervezett négy ütem kettőre csökkent, a lakóhely és a nevelt gyermekek után járó pluszpontokat eltörölték, emellett a kiíró világossá tette, hogy az érvényes pályázókat minden esetben támogatni fogják. Erről ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Amennyiben ön is a jogosultak között van, egyelőre nincsen további teendője. A lebonyolító rövidesen el fogja készíteni a támogatói okiratot, ami jogerőssé teszi, hogy nyert a pályázaton és tartalmazza már a pontos összeget és a beruházás befejezésének – egyébként meghosszabbított – határidejét.

A támogatói okirat egyúttal aktiválja az Energiatakarékkal kötött előszerződést, úgyhogy utána rövidesen mi is felvesszük önnel a kapcsolatot a tervezés, engedélyeztetés és a kivitelezés menetrendjét egyeztetni.