Óriási hír: akár 40 százalék támogatás is járhat lakossági napelem-telepítésre

A korábbiakban kedvezményes hitel segítette a családi házak energiahatékonysági beruházásait, köztük a lakossági napelemtelepítést. Ez is nyilván segítség, azonban újabb finanszírozási megoldás várható. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a GreenTech szakkiállításon jelentette be, hogy hamarosan megnyílik egy olyan uniós pályázat, amellyel 30-40 százalékos vissza nem térítendő támogatást is nyerhetnek a napelem-telepítésre.

Egyelőre sok a kérdés, de az biztos, hogy a cél a megújuló energiaforrások használatának bővítése. A mostani uniós ciklusban két KKV-s energiahatékonysági fejlesztési kiírás is segíti a vállalkozásokat. Magánszemélyeknek azonban inkább kamatmentes hitel volt segítségére eddig, amelyet 20 év alatt lehet törleszteni. Ezek az Energiatakarékon keresztül is elérhető megoldások, ahogy a telepítésben, úgy a pályázatban is segítünk.

»»Szeretnénk azonnal értesülni a legfrissebb hírekről!

További részletek jelenleg nem ismertek, így például a pályázat megnyitása sem, ahogy az érintett ciklus sem: a hamarosan záruló 2014-2020-as ciklus utolsó forrásait használná fel a Kormány, vagy a következő, 2021-2027-es ciklus egyik nagy durranása lesz a pályázat. Mert az biztos, hogy bármilyen kerettel is nyílik meg a lehetőség, pillanatok alatt betelik majd. Éppen ezért minden lehetséges dokumentációt bekészíteni, a szükséges méréseket elvégezni, hogy a pályázat megnyílásának pillanatában ön rögtön be tudjon jelentkezni. Ebben segít az Energiatakarék hírlevele, amellyel azonnal értesülhet a legfontosabb hírekről!

»»Szeretnék mindent tudni a milliós vissza nem térítendő támogatásról!

Forrás: www.portfolio.hu