Az otthoni napelemes rendszer termelését bárhol az autójukba tölthetik a szomszédaink

A ZSE, egy szlovákiai energetikai vállalat, októbertől új szolgáltatást vezet be, amely összekapcsolja a fotovoltaikus paneleket és az elektromos autók töltését. A cég már négy éve kínál egyedi szolgáltatást, a Virtuális Akkumulátort, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a nappal megtermelt, de fel nem használt energiát tárolják, és később, amikor szükségük van rá, felhasználják.

A Virtuális Akkumulátor használata nem korlátozódik a ZSE fotovoltaikus rendszereire, bármilyen rendszerrel működik, amennyiben az megfelelően csatlakoztatva van. A szolgáltatás használatával jelentős megtakarítások érhetők el, például egy 3 kWp napelemrendszerrel évi 589 € megtakarítás érhető el.

A ZSE Drive már kínál megoldásokat az elektromobilok otthoni töltésére, beleértve a smart wallboxokat és kedvezményes árakat. Az új szolgáltatás, a Virtuális Akkumulátor az Elektromobilhoz, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a tárolt energiát otthon vagy a ZSE Drive nyilvános töltőállomásain használják fel. A felhasználók dönthetnek arról, hogy mennyi energiát használnak otthon, és mennyit küldenek a ZSE Drive kártyájukra.

A tárolt energia felhasználása a ZSE Drive töltőállomásain jelentősen magasabb értéket képvisel, mint otthoni felhasználás esetén. Például, ha valaki 1000 kWh energiát használ otthon, körülbelül 100 €-t takarít meg, de ha ugyanezt a mennyiséget a ZSE Drive töltőállomásain használja, 290 € és 390 € közötti megtakarítást érhet el, a választott töltési programtól és típustól függően.

A felhasználók havi alapon módosíthatják az energiafelhasználás arányát és a ZSE Drive kártyát, amelyre az energiát küldik, ami különösen hasznos lehet, ha a háztartásban több elektromos autó is van. Az új szolgáltatás további rugalmasságot és megtakarítási lehetőségeket kínál az elektromobil-tulajdonosok számára.

A napelemes rendszereknek és elektromos autóknak az energiagazdálkodásunkba egyre szélesebb körű integrációjáról beszélgettünk mi is a Világos, mint a Nap! podcastsorozatunk 10. adásában a Fronius képviselőjével.

Ha szeretne többet tudni a napelemekről, böngésszen a Világos, mint a Nap! podcast adásai között. Ha pedig saját rendszerben gondolkodik, keresse szaktanácsadóinkat!