A napelemek jövője – InterSolar tapasztalatok podcastunk új adásában

Rövid szünet után a második évaddal folytatódik a Világos, mint a Nap! podcast. Ezúttal változtak a szerepek: napelemes szakértőink, Kujáni Péter és Ragoncza Ádám átült a riporter szerepkörébe. Első vendégük pedig Muth Gergely, az invertereket gyártó Fronius Hungary műszaki tanácsadója. Ezt a nyolcvan éves múltú osztrák vállalkozást az állandó innováció és a minőségi termékek tették híressé, amelyeket mi is gyakran telepítünk ügyfeleinkhez.

A beszélgetés témája ezúttal Európa legnagyobb napelemes kiállítása, a müncheni The smarter E Europe (korábbi nevén InterSolar) tapasztalatai. Szóba kerülnek többek között a mini-napelemek legújabb, ablakra szerelhető generációi, a napközben megtermelt, egyre növekvő mennyiségű napenergia eltárolása hidrogéngáz segítségével és a napelemes technológiák életciklusa, fenntarthatósága és újrahasznosítása.

Feltűnő tapasztalat volt az energiamenedzsment eszközök és az okos technológiák előretörése, amelynek fontosságát már számos alkalommal hangsúlyoztuk. Ugyanis mivel a napelemek termelése a napos órákra koncentrálódik, érdemes az áramfogyasztást is erre az időszakra átcsoportosítani.

Az adást a lenti videóablakra kattintva nézhetik meg, vagy megtalálják a szokásos csatornáinkon: