Új céges napelemes pályázat a láthatáron

Nemrég ért véget egy ígéretes GINOP-kiírás társadalmi véleményezése, így várhatóan a kiíró rövidesen közzéteszi a végleges pályázati felhívást. A GINOP-4.1.5-22 számú, „Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása kkv-k részére” címet viselő program a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére kínál finanszírozási lehetőséget az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

Az elnyerhető – egyébként visszatérítendő – támogatás összege 75 millió Ft és 500 millió Ft közötti lehet.

Támogatott a 8 kWp névleges teljesítményt meghaladó napelemes rendszerek beszerzése és telepítése; a kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése, az épület elektromos rendszeréhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítése; akkumulátorok; mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése. A napelemes beruházással párhuzamosan kötelező egy hőszivattyús rendszer telepítése, ami a korábban fűtésre és/vagy vízmelegítésre használt infrastruktúta teljes vagy részleges kiváltására szolgálhat.

Fontos elvárás, hogy a beruházásnak egyértelműen igazolható energiamegtakarítást kell eredményeznie.

A pályázatokat a közép-magyarországi régió (Budapest és Pest megye) kivételével az egész országból várják majd. A részletes kiírás és az előzetes pályázati felhívás a hivatalos kormányzati honlapon érhető el. Ha az ön cégének az érdeklődését is felkeltette a lehetőség, keresse szaktanácsadóinkat!