Támogatói okiratra várnak a 100%-os pályázat jogosultjai

Eddig több mint 200 ügyfelünket tájékoztatta hivatalosan a kiíró, hogy jogosultak támogatásra a „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázaton. Várhatóan a többiek is előbb-utóbb hasonló értesítést fognak kapni, hiszen az ígéretek szerint minden, a formai-tartalmi követelményeket teljesítő pályázó hozzájuthat a 100%-os állami támogatáshoz. Ezt támasztja alá, hogy a dokumentációt sikeresen benyújtó ügyfeleink közül eddig még senkit sem utasítottak el.

A folyamat következő lépése a támogatói okirat kiállítása lesz. Ezzel az állam hivatalosan kötelezettséget vállal a támogatás kifizetésére, vagyis biztossá válik, hogy a nyertesek elkezdhetik a napelemes rendszer telepítését. Ezt az okiratot eddigi információink szerint még egyetlen ügyfelünk sem kapta meg.

A támogatói okirat azért is fontos, mert ez élesíti az Energiatakarékkal kötött előszerződést. Ha megérkezett a dokumentum, elindítjuk a szükséges adminisztrációt a pályázati előleg lehívásához és felvesszünk ügyfeleinkkel a kapcsolatot a telepítés részleteit egyeztetni.

Egyelőre nincsen pontos információnk arról, hogy mikorra várhatóak a támogatói okiratok. Munkatársaink figyelemmel kísérik a pályázat híreit és minden ügyfelünket azonnal tájékoztatni fogjuk a fejleményekről.

Amennyiben ön lemaradt a 100%-os pályázat első köréről, de szeretné napelemes rendszerrel megtermelni otthona energiaigényét, kérjen ajánlatot szaktanácsadóinktól! Az év végéig akár az 50%-os otthonfelújítási támogatást is igénybe veheti a beruházáshoz.