Pályázati lehetőség cégeknek napelemre

Megjelent a GINOP-4.1.5-22 jelű, „Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása kkv-k részére” című európai uniós pályázat hivatalos kiírása. A cél, hogy a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozások modernizálni tudják az energiafelhasználásukat. A támogatható tevékenységek között természetesen kiemelt helyen szerepel a napelemes rendszer telepítése.

A részvételi feltételek meglehetősen egyszerűek: egyrészről legalább három, beszámolóval lezárt üzleti évet kell tudni felmutatni, másrészről pedig a legutóbbi ilyen évben az átlagos statisztikai állományi létszáma legalább egy fő kellett hogy legyen. Vagyis leegyszerűsítve: állandóan rendelkezett a cég legalább egy munkavállalóval. Pályázni 75 és 500 millió forint közötti összegre lehet, a teljes elérhető keret 12 milliárd forint. A napelemes rendszert a cég hivatalos székhelyén vagy fióktelepén telepíthetik a beruházók. Fontos előírás, hogyaz európai uniós finanszírozási szabályok miatt a közép-magyarországi régió (Budapest és Pest megye) cégei nem jogosultak a támogatásra.

Az elnyerhető pénz alapesetben kamatmentes, de visszatérítendő támogatásnak számít. Viszont az előre meghatározott eredményességi célok elérése esetén részben vagy egészben átalakítható vissza nem térítendő támogatássá. Ennek pontos szabályait a részletes kiírás tartalmazza.

A cégek számára kedvező, hogy a teljes összeg akár 100%-a lehívható előlegként.

A támogatási kérelmeket 2022. május 11. 9.00 órától 2022. június 10. 12.00 óráig lehet benyújtani.

A pályázat az ön vállalkozása számára is jó lehetőséget kínál, hogy egyszerre csökkentse a folyamatosan emelkedő piaci áraknak való kiszolgáltatottságát és növelje az energiaellátás biztonságát. Keresse szaktanácsadónikat és segítünk megtalálni a minden szempontból legjobb megoldást!