Ősz végére lehet döntés a 100%-os pályázatokról

Palkovics László technológiai és ipari miniszter a parlamentben hozzá intézett írásbeli kérdésre azt válaszolta, hogy a kiíró ősz végére dolgozhatja le a hátralékát és addig kaphatja meg a támogatói okiratot a 100%-os napelemes pályázat minden nyertese.

Országosan több mint 43 ezren, az Energiatakarék ügyfelei közül pedig több mint 300-an adtak be pályázatot tavaly év végén az akár a költségek 100%-át fedező állami támogatásra. A kormány korábbi ígérete szerint aki teljesíti közülük a jogosultsági feltételeket, az hozzá fog jutni a pénzhez. A hivatalos tájékoztató oldal adatai szerint egyelőre nagyjából 18%-uk kapta meg a támogatói okiratot, aminek a birtokában belevághatnak a beruházásba. Az első szakaszban pályázó nyugati megyékben már 40% feletti az arány.

Ha ön velünk kötött előszerződést a pályázathoz és megkapta már a támogatói okiratot, továbbítsa szaktanácsadójának. A dokumentumot a hivatalos pályázati honlapra belépve lehet majd elérni. A nyitólapon a pályázati előminősítésre kell kattintani, majd bejelentkezés után letölthető lesz a dokumentum – természetesen amennyiben a kiíró feltöltötte.

A nyertesek árajánlatát átszámoljuk, hogy a napelemes eszközök drágulása mennyiben befolyásolja a korábban adott árat. A következő lépés pedig már a tervezés és az engedélyeztetési eljárás megindítása lesz, hogy néhány hónapon belül elkezdhessen termelni a saját napelemes rendszerük.