Ingatlanfelújításkor alap lesz a napelem?

Nagyon megnőtt a kereslet az energiatakarékosságot célzó felújításokra, elsősorban a napelemes rendszerekre a GKI kutatása szerint. Az augusztusban, tehát a rezsiár-emelések bejelentése után készített felmérés szerint a háztartások 6,5%-a biztosan, 13,4%-a pedig nagy valószínűséggel tervez valamilyen energiahatékonysági felújítást az ingatlanán még az idén. Jövőre 5,1% mondta biztosnak, további 20,2% pedig nagyon valószínűnek ilyen jellegű munkák elkezdését. A két csoport között természetesen jelentős az átfedés: sokan idén kezdett projektet terveznek jövőre folytatni.

Ez a szám jelentősen magasabb a korábbi hónapokban mértnél, de a napelemek iránti érdeklődés még ennél is jobban megnőtt. Júliusban a felújítást tervezőknek alig 16%-a gondolkodott fotovoltaikus rendszer telepítésében, augusztusra azonban átrendeződtek a célok sokaknál. Ekkor már a megkérdezettek közül a felújítást tervezők 40%-a beszélt arról, hogy napelemeket is szeretne.

 A növekedés nem véletlen: egy jól méretezett napelemes rendszer képes a teljes éves áramfogyasztást megtermelni. Ennek köszönhetően a jelenleg érvényes szaldós elszámolás mellett nullázható a villanyszámla – és ráadásnak az ellátásbiztonság is jóval magasabb szintű, ha magunknak tudunk áramot termelni.

 Ha ön is szeretne elébe menni az áram további drágulásának és saját napelemes rendszert telepíteni, ide kattintson!