Bemutatkoznak szakértőink a Világos, mint a Nap! új adásában

Elérhető a Világos, mint a Nap! podcast harmadik adása, amelyben két szakértőnk, Kujáni Péter és Ragoncza Ádám mesélnek magukról és a munkájukról.

Ádám már gyerekkorában is szenvedélyesen alkotott, igaz, akkor még csak Legóból épületeket és autókat – utóbbi ma is a hobbija, csak már valódi járművekkel. Amikor pályaválasztásra került sor, szülői javaslatra műszaki területre ment, azon belül is a környezetvédelmi szakirányt választotta. Az egyetemi évei alatt Hollandiában egy kutatócsoporthoz is csatlakozott, hazatérve pedig ezt az irányt folytatta, akkor már biogáz üzemek létesítésével és finanszírozásával. Karrierjében a következő szint a napelem volt, 2010-ben.

Péter mindig is tudta, hogy az építőiparban szeretne dolgozni, de egy alternatívával azért készült: ha előbbi nem jön össze, akkor elmegy cukrásznak. Középiskola után azonnal egy osztrák készházgyártó vállalat magyarországi cégénél kezdett dolgozni, ahol minden gyártási folyamattal megismerkedett. Számárra sokat jelentett az, hogy energiatakarékos, fenntartható házak építéséhez járul hozzá a munkájával, így később, amikor a saját otthon kialakítása volt a cél, ezeket az elveket követte.

Érdemes meghallgatni a teljes beszélgetést a szokásos csatornáinkon. Az adás ezúttal is partnerünk, a Brocasterz Podcast stúdió közreműködésével készült. Ne felejtesenek el feliratkozni sem, hogy ne maradjanak le a csütörtökönként jelentkező, új epizódokról.