Az elszámolás egyszerűsítése miatt állnak az RRF-projektek

Egy ideje ismét megálltak az RRF-pályázatból finanszírozott napelemes beruházások. Nem működik ugyanis az a felület, amelyen keresztül kivitelezőként be tudjuk jelenteni az elért mérföldkövek teljesítését. Sajtóinformációk szerint ennek az oka, hogy átalakítják a rendszer és egyszerűsítik az elszámolási módot.

Az ígéret szerint a mostani négy-öt mérföldkőből mindössze egy marad: a projekt végén kell igazolni, hogy a rendszer elkészült. Ekkor kell a záróelszámolást és a számlát benyújtani, aminek ellenében a pályázat finanszírozója átutalja a támogatási összeget.

Emellett egyszerűbbé válik a tervek módosítása: ha menet közben változtatni kell az eredeti elképzeléseken, azt ezentúl extra adminisztráció nélkül meg lehet tenni.

Az új felállás azoknak lesz kedvezőbb, akiknél még nem indult el a beruházás vagy a pályázat megígért második körében próbálkoznak. A már folyamatban lévő munkák – ahol a kiíró kifizette az előleget és már csak a telepítés van hátra – viszont megakadnak, mert egyelőre semmilyen dokumentációt és kifizetési igénylést nem lehet benyújtani.

Amint pontosabb információkat tudunk, tájékoztatni fogjuk az érintett ügyfeleinket.