A kkv-k is jól járnak a napelemes rendszerek telepítésével

A kis- és középvállalkozásokra nem vonatkozik a lakossági energia-díjszabás, az energiaköltségeik akár az öt- hatszorosára is emelkedtek tavaly. Ilyen drasztikus növekedés esetében már nem csupán a versenyképességük forog kockán, hanem a talpon maradás a tét – ennek a problémának a megoldásaként szolgálhat a napelemek elhelyezése. Megfelelő méretezéssel akár az áramfogyasztás 40-60%-át is ki lehet váltani, így csökkentve a vállalkozások költségeit.

Mindannyian érzékeljük a gazdasági problémákat, többet fizetünk a boltban és akár magánszemélyként akár vállalkozásként a csekkjeink végösszege is valószínűleg megemelkedett. A vállalkozásoknak a versenypiaci energiaárakat  szükséges figyelembe venniük, amelyekkel rendkívül nehéz hosszú távon tervezni, mert az európai energiatőzsdék folyamatosan ingadoznak. Bár a hazai kkv szektorra nem jellemző, hogy az azonnali piacon szereznék be az energiaszükségletüket, a tőzsdei árak változása így is előbb-utóbb meg fog jelenni a számlákban. A napelemek legfontosabb hozadéka, hogy hosszú távú, évtizedekre nyúló stabilitást kínálnak, mind a termelés, mind az árak tekintetében.

A vállalkozások esetében a jelenlegi szabályozás mellett is kivitelezhető a napelemek használata, úgy, hogy gazdaságilag is megérje nekik. A cég energiaszükségletére méretezett napelemes rendszer – aminek termelését teljes mértékben fel tudják használni vagy adott esetben akkumulátorokkal eltárolni – megfelelő segítséget nyújthat azon kkv-knak, akik megújuló energiaforrásokon gondolkoznak. A fogyasztásuk jelentős részét kiváltó napelemrendszerre fordított beruházási költség a magas energiaárak miatt néhány év alatt megtérülnek az érintett vállalkozások számára.

Közel sem minden esetben van szükség hatalmas napelem parkokra. Amennyiben tudni szeretné, hogy az ön vállalkozásának milyen lehetőségei vannak keressen minket bizalommal.