A GINOP-4.1.3-19 kódszámú, „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című felhívás módosult!

A népszerű pályázat, a GINOP-4.1.3-19, vagyis a napelemes rendszerek telepítésének támogatását célzó felhívás több pontban módosult. Nézzük, mi mindent érdemes erről tudni!

GINOP-4.1.3-19 kódszámú pályázatban a napelemes rendszer már nem csak kizárólag az érintett épület tetőszerkezetén helyezhető el, hanem az épülethez kötődő parkolók árnyékoló építményeinek és az autóbeállók tetőszerkezetén is. A műszaki és szakmai elvárások pontban a kiemelkedően jelentős kockázat már csak arra vonatkozik, hogyha a megvalósítási helyszín nem alkalmas a támogatási kérelemben jelzett tevékenység végzésére, az eredeti pályázatban szereplő másik két pont eltávolításra került. 

Kiegészítésre került a  GINOP-4.1.3-19 pályázat azon pontja, amely a projekt műszaki, szakmai tartalmára, valamint a költségvetésére irányuló változásokról szól. Eszerint, ha a Támogatói Okirathoz képest csökkent a műszaki-szakmai tartalom, akkor az erre vonatkozó szerződésmódosítási kérelmet legkésőbb a záró kifizetési kérelem benyújtását megelőző napig szükséges benyújtani. A műszaki-szakmai tartalom növekedése esetén nem szükséges szerződésmódosítás benyújtása, ha a Támogatói Okiratban rögzítetthez képest 15 kWp-ig növekszik. 

GINOP-4.1.3-19 pályázatban módosult a támogatás mértéke is. Most már a vissza nem térítendő támogatás mértéke az összes elszámolható költség 100%-a lehet. Törlésre került „Az elszámolhatóság további feltételei” fejezetből a 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 5. melléklete szerinti, az árajánlatot adók függetlenségére vonatkozó előírás, mivel ez a szabály jogszabályban is szerepel. 

Módosították, hogy a GINOP-4.1.3-19 pályázatban a támogatási kérelemhez vagy a beadást megelőző utolsó lezárt, teljes üzleti évben a NAV-nak kötelezően megküldendő társasági adóbevallás éves átlagos statisztikai állományi létszámot tartalmazó oldalát kell csatolni, vagy a belső munkaügyi nyilvántartását. A záró kifizetési kérelemhez nem szükséges csatolni a hálózatcsatlakozási szerződést. A GINOP-4.1.3-19 a továbbiakban a  www.palyazat.gov.hu oldalon érhető el. 

Amennyiben szeretné kihasználni egy vállalati napelem előnyeit, használja ki a GINOP-4.1.3-19 pályázatot! Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!