Inverterek

A napelemes modulokból érkező egyenáramot az inverter alakítja a hálózat számára is hasznosítható váltakozó árammá. Olyanná, amivel a tévé, a hűtő és a klímaberendezés is működik az otthonunkban.


Egy napelemes beruházás megtérülésénél egyáltalán nem mindegy, hogy a modulok által előállított villamos energiából ténylegesen mennyi hasznosul. Egy minőségi, minimum 97% hatásfokú inverter a napelemes rendszer lelke. 

Fronius inverter

Innováció, magas minőség és hosszú távon megbízható teljesítmény jellemzi az egyik piacvezető és legnagyobb múltú Fronius által, a szomszédos Ausztriában gyártott invertereket. A talán legerősebb szervízhátérrel rendelkező Fronius inverterek verhetetlenek a legfeljebb két irányban tájolt elrendezésű napelem rendszerek esetében!

Teljesítményoptimalizáló algoritmusaik a napelemcsoportok kezelése mellett is lehetővé teszik a maximális teljesítmény elérését az adott modul mennyiség mellett. Ezen kívül lehetőség nyílik – természetesen a megfelelő biztonsági kiépítés mellett – olyan megoldásra is, hogy egy áramkör az épületben akkor is kapjon teljesítményt, ha egyébként a visszatápláló rendszerünk nem kap hálózati áramellátást (amikor is alapesetben a napelemrendszer sem működik). Az alapesetben 2 év jótállás kis felár ellenében akár 20 évre bővíthető a Fronius esetében.

 


SolarEdge inverter

Az inverter, ami minden résztvevőből a maximumot hozza ki! Napelem csoportok egységes kezelése helyett minden napelem modult külön egységként kezel, begyűjtve minden modultól a tőle épp telhető maximum teljesítményt az optimalizálók segítségével. Joggal feltételezhetjük, hogy ez a gondolkodásmód minden körülmények között a legtöbbet termeli számunkra.

További előnye, hogy minden pillanatban láthatjuk, melyik modul mennyit termel, támogatva ezzel a modulok teljesítményellenőrzését is. Ezzel az inverterrel lehetővé válik a kettőnél több eltérő tájolású napelem rendszer elrendezés, tagolt, árnyékolt felületekre való tervezés, telepítés és az eltérő teljesítményű modulok használata is (pl. későbbi bővítésnél). A SolarEdge inverterek egységesen az izraeli gyártó 12 év garanciájával rendelkeznek és a legkisebb rendszerhibát is azonnal jelzik email formájában a felhasználó részére.

 


SAJ Electric inverter

A SAJ Electric a napelemes inverter gyártás és ipari automatizálás egyik legkiemelkedőbb nemzetközi szereplője. Több mint 12 éves múltja a garancia arra, hogy minden vásárlónk a legjobb ár-érték arányú terméket fogja kapni. A SAJ invertereknek irigylésre méltóan alacsony, csupán 0,3% a meghibásodási rátája, ami 1000 inverterből mindössze 3 meghibásodást enged. Ez az alacsony érték elsősorban a ventillátoros hűtés nélküli, transzformátormentes és mozgó alkatrészek nélküli kivitelnek köszönhető. És mindezt a piacon az egyik legjobb ár/érték arány és a kiemelkedő, 10 éves gyártói garancia mellett.