Zárul az állami napelemes pályázat!

Ideiglenesen szüneteltetésre kerül a kölcsönkérelmek beadási lehetősége a GINOP-8.4.1/A-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel című pályázati programban.

A beérkezett hitelkérelmek forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet, ezért a hitelkérelmek befogadását ideiglenesen szüneteltetik, támogatási kérelmet 2020. november 5. napján 24.00 óráig lehet benyújtani.

A keretösszeg kimerülése mögött az állhat, hogy az elmúlt hónapokban több hír is érkezett a támogatott napelemekkel kapcsolatban, többek között az, hogy az új, 30-40 százalékos támogatott telepítésekhez kötelezően társul majd a bruttó elszámolás, amelyről itt írtunk bővebben. A lényeg, hogy a változás arra fogja ösztönözni a felhasználókat, hogy egyszerű fogyasztókból aktív termelő-fogyasztókká váljanak, azaz a fogyasztásukat lehetőleg arra az időszakra időzítsék, amikor a napelemes termelés is a csúcson van. Aki szaldós elszámolású rendszerben és támogatásban gondolkozik, annak most kellett lépnie, és a közlemény alapján lépett is.