Tudnivalók az ELMŰ-ÉMÁSZ napelemes ügyfeleinek a szolgáltatóváltásról

Augusztus 31-étől megváltozik a villamosenergia-szolgáltató Észak- és Közép-Magyarország jelentős részén. Az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. ugyanis visszaadta a szolgáltatási engedélyét és az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. lép a helyükbe.

A váltás miatt minden érintett fogyasztónak megszűnik a szerződése és egyúttal a törvényi rendelkezések értelmében új szerződés jön létre az új szolgáltatóval – értelemszerűen változatlan feltételek és díjszabás mellett. Ezzel kapcsolatban az ügyfeleknek nincs teendője. A szerződéses adatok az ELMŰ-ÉMÁSZ adatbázisából kerülnek át az MVM Nexthez, nyomtatásra, aláírásra nem lesz szükség.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ szerződései elszámolási kötelezettség mellett szűnnek meg. A cég augusztus 31-i dátummal minden ügyfele számára végszámlát készít. A napelem-tulajdonosok esetében az elszámoláshoz becsült mérőállást vesznek figyelembe, amelyet az előző évi tényfogyasztás alapján határoznak meg. Ha nem áll rendelkezésre leolvasott adat (például mert nincsen még egy éve hálózatba kapcsolva a napelemes rendszer), akkor általános becsléssel fogják a mérőállást meghatározni. Mivel a végszámla miatt egy plusz elszámolószámla készül, előfordulhat, hogy az éves szaldóelszámolásnál egyedi esetekben eltérés mutatkozik majd.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatási területe Budapesten és agglomerációjában, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékben, valamint Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye egyes részein helyezkedik el.

Amennyiben önt is érinti a váltás, a cég honlapján tájékozódhat a további részletekről.