Meghosszabbítottuk hibrid inverteres akciónkat

A nagy érdeklődésre tekintettel meghosszabbítottuk a hibrid akciónkat. Ha napelemes rendszerét Fronius Symo GEN24 PLUS hibrid inverterrel és Smart Meterrel együtt rendeli meg, akkor díjmentesen kiépítjük az egyfázisú backup csatlakozási rendszert otthonában.

Miért jár jól ezzel a választással?

A hibrid inverter legfontosabb előnye, hogy a napelemek által termelt, de azonnal fel nem használt energiát képes az áramszolgáltató hálózatába és a saját akkumulátorainkba is betáplálni. Vagyis egy – akár később is beépíthető – akku-pakkal kiegészítve jelentősen meg lehet növelni a napelemekről történő áramfelhasználást. Ennek különösen a jövőben várható bruttó elszámolás esetén lesz jelentősége, hiszen az akkumulátorokból ingyen vételezhető az áram, a szolgáltatótól viszont nem.

A Fronius Smart Meter egy kétirányú okosmérő, amellyel folyamatosan ellenőrizheti otthona termelési és fogyasztási adatait és optimalizálhatja az energiafelhasználását.

A ráadás PV-Point csatlakozószekrény és a backup rendszer pedig áramszünet esetén is biztosítja az otthona áramellátását 3,6 kW teljesítményig és a napelemek (vagy ha vannak, akkor az akkumulátorok) aktuális kapacitásáig.

Ha többet szeretne megtudni a hibrid technológiákról és Fronius Symo GEN24 PLUS képességeiről, akkor ezt a cikkünket ajánljuk. Ha pedig arra kíváncsi, miért fog áramszünetkor alapesetben a napelemek ellenére is elmenni az áram, akkor erre a cikkre kattintson.