Itt vannak a részletek az otthonfelújítási programhoz: napelemre is jár!

Novák Katalin miniszter facebookos videóban (lásd a cikk alján) jelentette be az otthonfelújítási program legújabb részleteit. Az egyik legfontosabb, hogy a 3+3 milliós programként is ismert csomag felvehető napelemes rendszer kiépítésére is. Nagy érdeklődés várható országszerte, érdemes már most beszerezni az legjobb ajánlatokat, köztük az Energiatakarékét!

Az otthonfelújítási program feltételei

A legfontosabb feltételek között szerepel, hogy meglévő otthonra lehet utófinanszírozással felvenni a támogatást, amely a beruházás felét teheti ki, tehát 6 millió elköltött forintból 3 millió forintot az állam finanszíroz. Nincs házassághoz kötve a támogatás, legalább egy, 25 év alatti gyermek nevelése a feltétel, a megváltozott képességűek, gyodra jogosult gyermekek esetében nincs életkori megkötés. Az egyszülős családok is igénybe vehetik a nevelt gyermekek számától függetlenül, a gyereket külön nevelő elvált-különvált szülők a támogatáson is osztozhatnak, de ha a két szülő közül csak az egyik nevel gyermeket, akkor ő a jogosult. Korábban nem került szóba, de legalább egyéves folyamatos társadalombiztosítási jogviszony is szükséges (legfeljebb 30 nap megszakítással).

Január 1. után indult felújításokra lehet igénybe venni a támogatást, amelyet számlák gyűjtésével kell igazolni, valamint egyenszerződéssel, és ezeket kell benyújtani az államkincstárhoz. Az összegyűjtött számlákat a munka befejezését követően 60 napon belül kell az államkincstárhoz beküldeni, amelynek 30 napja van az elbíráláshoz, majd további 5 napon belül kiutalják a pénzt. Fontos a tervezés során, hogy anyagköltség és munkadíj megtérítése fele-fele arányban igényelhető. A támogatás finanszírozását követő 6 hónapban a kormányhivatal bármikor ellenőrizheti a felújításokat.

Az Energiatakarék segít a támogatás igénylésében! Ingyenesen felmérjük és megtervezzük napelemes rendszerét, valamint segítünk a papírmukában is! 
Írjon nekünk, és segítünk!


Mire lehet igénybe venni a támogást?

A napelemes rendszer telepítését már említettük, ezen kívül azonban sok másra is alkalmas lehet a támogatás: kültéri és beltéri munkák egyaránt, például konyha vagy fürdőszoba felújítása, közműbekötés, fűtési rendszer cseréje, új kazán vagy bojler beszerzése, külső-belső szigetelés, galéria vagy belső lépcső kialakítása, nyílászárók cseréje, tetőcsere vagy -felújítás, garázs vagy nyári konyha felújítása, festés, mázolás és bizonyos asztalosmunkák is elszámolhatók lesznek.

A feltételek alapján óriási roham indulhat a különböző munkák és szakemberek iránt, akár több kisebb, akár egy nagyobb beruházás esetén. A komfortjavító munkák mellett mindenképp fontolja meg, féláron telepíttethet egy napelemes rendszert, hogy kiiktassa a villanyszámlát. Kérjen ingyenes ajánlatot és tervezést szaktanácsadóinktól!