Friss hírek az RRF pályázatról

A bürokrácia malmai lassan őrölnek, de lépésről lépésre azért halad a folyamatban lévő RRF pályázatok megvalósítása.

Az eredetileg 100%-osnak nevezett, de valójában az áremelkedések miatt csak a költségek nagyjából 70-75%-át fedező pályázatra tavaly év végén lehetett beadni az igényeket. Ezeknek a hivatalos oldal adatai szerint nagyjából kétharmadát bírálta el eddig a kiíró. Akik beleestek ebbe a körbe, azok megkapták az úgynevezett támogatói okiratot, amelyben az állam kötelezettséget vállalt, hogy a megítélt összeget ki is fizeti.

Több mint száz ügyfelünk kapott már ilyen dokumentumot. Nekik az aktuális árak alapján újraszámoltuk a tavalyi ajánlatunkat és akik közülük elfogadták, ott elindítottuk a beruházás engedélyeztetését.

Ezen ügyfeleink által eredetileg megkötött előszerződésekben jövő tavaszi dátumok szerepeltek a projekt befejezésének határidejeként. Vagyis addig kellett volna feltenni a napelemeket és üzembe helyezni a rendszert. Csakhogy ezeket a határidőket még a beadáskor állapítottuk meg és mivel a kiíró több mint fél évet csúszott a döntéssel, a lezárási dátumokat is módosítani kell.

Ezeket a szerződésmódosításokat munkatársaink jelenleg is intézik. A következő lépésben pedig benyújthatjuk az előlegbekérőket a pályázat lebonyolítójához. A pénz beérkezése után pedig elindítjuk az inverterek beszerzését. A napelempaneleket és a tartószerkezeteket már megvettük, ezek a raktárunkban várják a telepítést.

Ami az érintett ügyfeleink számára a legfontosabb: sem a költségek, sem az általunk ősszel vállalt határidők nem módosultak.

Azoknak viszont továbbra sincsen sajnos jó hírünk, akik a pályázat második ütemére várnak. A többször módosított, legutóbb tavaszra elnapolt kiírásról a lebonyolító konkrétabb információkat egyelőre nem ad.