Finisben a 100%-os pályázat 1. üteme

A nyugati megyékben vasárnap, az ország többi részén több lépésben február 6-ig véget ér a 100%-os napelemes pályázat első ütemének beadása. Mintegy 300 előszerződéses ügyfelünkért izgulunk a következő hetekben. Folytatás szeptemberben!

 

A „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című állami program, közismertebb nevén a 100%-os támogatású napelemes pályázat fontos mérföldkőhöz érkezik ezekben a napokban. A nyugat- és észak-dunántúli megyékben vasárnap volt a pályázat beadási határideje: mind az 51 érintett ügyfelünk dokumentumait hiánytalanul feltöltöttük.

A héten a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön, a következő hetekben pedig az ország további részeiben is lezárul az első ütem beadása. Eddig összesen 292 előszerződést kötöttünk, ennek a többségét fel is töltöttük a pályázati rendszerbe és folyamatosan dolgozunk a még hátralévőkön. Természetesen a megfelelő határidőig minden ügyfelünk pályázatát be fogjuk adni – ahogy ígértük és vállaltuk.

Mi lesz a következő lépés?

Azt már most egyértelműen látjuk a számokból, hogy jelentős a túljelentkezés és minden pályázó biztosan nem fog nyerni. Előnyben lesznek a hátrányos helyzetű járásokban élők és a gyermeket nevelők, hiszen ők plusz pontokat kapnak az elbírálás során.

A következő hetekben a kiíró értékeli a beadott dokumentumokat és dönt a támogatásról, a csökkentett mértékű támogatásról vagy az elutasításról. Az elbírálásnál a beadás időpontja nem számít, csak a tartalom. Amennyiben a döntés pozitív, akkor a hatóság kiállítja a támogatói okiratot, érvénybe lép az Energiatakarékkal megkötött szerződés és indulhat a beruházás. Elutasítás esetén 10 napon belül lehet kifogást benyújtani.

Akik most lemaradtak, a következő ütemben próbálkozhatnak. Szeptember 12. és október 24. között lehet a második körben pályázatokat beadni, jelen ismereteink szerint változatlan feltételekkel. A kiosztható keretösszeg azonban a mostaninak már csak mintegy 40%-a lesz.

Custom Solar