Egyre több ügyfelünk kapja meg az állami támogatást

Hosszas várakozás után nagyjából két héttel ezelőtt kezdte meg a kiíró a támogatói okiratok kézbesítését az RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázat nyerteseinek. Az érintettek – köztük több száz ügyfelünk – akár 100%-os állami támogatást kaphatnak napelemes rendszer telepítésére vagy a fűtésük hőszivattyús átalakítására.

Az értesítések érkezése jelentősen nem gyorsult fel, de országosan már közel 5%-ra nőtt a ténylegesen támogatott projektek aránya. A hivatalos pályázati oldal szerint többségükben nyugat-magyarországi ügyfelek igényét bírálták el, akik a legkorábban adták be a dokumentumokat: ebben a régióban már 18% a ténylegesen támogatott pályázatok aránya. Nagyságrendileg ezt az arányt tapasztaljuk az Energiatakarék ügyfeleinek körében is.

Sem a Technológiai és Ipari Minisztérium, sem a pályázat lebonyolító szervezete, az ÉMI Nonprofit Kft. nem ígért konkrét határidőt a több mint 43 ezer beérkezett kérelem elbírálására, csak írtak egy közleményükben, hogy még az ősz során végére érnek a munkának.

Érintett ügyfeleinket arra kérjük, hogy ha megkapják a támogatói okiratot, akkor küldjék tovább a velük kapcsolatban lévő szaktanácsadónak. Mindenkinél egyénileg át fogjuk számolni, hogy a napelemes eszközök infláció miatt drágulása hogyan befolyásolta a tavaly kiadott árajánlatot. A számok ismeretében bárki dönthet úgy, hogy az esetleges többletterheket nem vállalja és eláll a beruházástól. Akik viszont kitartanak, azoknál elkészítjük a kivitelezési ütemtervet és hamarosan indul a munka.

A támogatói okiratot a hivatalos pályázati honlapra belépve lehet majd elérni. A nyitólapon a pályázati előminősítésre kell kattintani, majd bejelentkezés után letölthető lesz a dokumentum – természetesen amennyiben a kiíró feltöltötte.